De Mooiste Droom Dit zijn wij

beginpagina

DAG 9
19-08-2004


De dag begon met een lach na een zware nacht van Ji zijn kant, hij is  de hele nacht aan het spoken geweest en droomt behoorlijk, in zijn slaap roept hij luid en duidelijk NEE, whahahah ik denk dat hij denkt dat hij zo heet, het is gewoon zielig zo vaak dat we nee tegen hem moeten zeggen.
Jindi heeft hem de fles gegeven we hebben een heel ritueel eerst Jindi de ochtend fles ,

 papa de middag fles en ikzelf geef hem de fles voor het slapen gaan.
Na weer behoorlijk veel buikpijn misselijkheid heb ik toch besloten om veel norit in te nemen en met de rotrit mee te gaan, op goed geluk dan maar, maar we hadden al gezegd lukt het niet nemen we een taxi.
Het ging goed, we zijn naar het Fen Hai park geweest en hebben daar heerlijk gewandeld.
De mannen hadden de kids in de rugdragers echt te gek om te zien dus even een geintje in polonaise over de pier.

Er waren in de Fen river bijzonder veel vissen en niet van die ukkies, ik weet zeker dat mij vader graag even zijn hengeltje had uitgegooid,

 midden in de rivier stond echt een gigantische draak en Jindi was er gek van omdat zij natuurlijk ook een draak is.


Daarna door naar de twin pagodes echt super om te zien, wat me wel opviel was dat er zo ontzettend veel ongedierte was en ik ben toch altijd best wel bang dat één van de kinderen gestoken wordt.

We waren naar binnen en er waren prachtige Buddah's te zien, Jindi vroeg waar de kussentjes voor waren en waarom die rook zo stonk, lachen hoor, nou dus we hebben haar verteld dat daar mensen wierrook aan steken en dan gaan bidden, nou binnen de kortste keren zat ze met haar knietjes op het kussen te bidden, echt super. 

Ik kan me nog een foto van Mei-Lin herinneren die ook er op die manier op staat.
Ji vind het heerlijk in de rugdrager bus en Buggy, hij kijkt om zich heen of hij nooit anders heeft gedaan, het is toch al zo gek het is net of hij al de jaren al bij ons is, hij begrijpt ons al zo goed en moet niks van de Chinese mensen hebben, hij rent meteen naar ons toe.

In de bus is hij op mijn buik in slaap gevallen, wat een verschil die knul met de eerste dagen met Jindi, hij accepteert ons alledrie, Hans misschien iets meer dan mij, maar dat mag ook, het zijn tenslotte mannen onder elkaar hé, ik vind het echt top om te zien hoor, hoe die twee met elkaar om gaan, 

Jindi en ik hebben hele andere behoeftes, hihihi .
Even later kregen we een lunch die had onze gids Lee geregeld, jeetje wat was het weer lekker zeg, ik had al een banaan op en wat China koeken, en het ging goed.

Dus heb lekker mee kunnen eten, het scheelt dat het allemaal licht verteerbaar is denk ik.
Even later weer in de bus en terug naar het hotel (even nog wat foto's gemaakt onderweg) want Lee moest nog naar de notaris om de aktes op te halen, we hebben heerlijk even gewoon gezeten met een stel op de gang.
Het verbaast iedereen hoe goed het gaat met Jindi ze verveeld zich geen moment en iedereen vind haar volgens mij wel een leuke meid, ze heeft een dagtaak aan al die kleintjes en Dan dan (eigenlijk Shi Dan) probeert ze wat op te vrolijken en het gaat steeds beter  met haar.
Omstreeks 17.15 kwam Lee de kamer binnen, Hans was net met een stel boodschappen want ze moesten om 17.30 bij Lee zijn voor de stukken, maar dat was dus toen al, echt gaaf zeg. ik heb alles met hem doorgenomen en was zo blij dat we dit al binnen hadden.
Hans kwam binnen en had zoiets van ja hoor ze zijn er al, hij heeft alles gelezen en was net als ik supertrots, en dan die koppies van de rest van de groep heerlijk we verlangen allemaal zo naar Beiijng, het is hier niet fijn, jammer maar helaas, de armoede voel je overal en het is heel triest om te zien.
Ook moest de kleine man nog even zingen, dat bekkie zeg heerlijk.

S avonds hebben we weer op de hotel kamer gegeten, want na die lunch zat iedereen eigenlijk nog vol dus even wat broodjes gehaald aan de overkant en daarna de kinderen in bad en naar bed, elke avond maakt Ji behoorlijk wat trammelant om naar bed te gaan en ik bedacht me van hoe zou hij het gewend zijn, laten ze hem huilen of wordt hij gekroeld, maar dat laatste kon ik me niet voorstellen, en ineens had ik het, ik geef hem de fles in bed, dat lijkt me het makkelijkste in het kindertehuis met als die kindertjes, en wat denk je het werkte, hij lach heel rustig en dronk zijn flesje, meteen nadat de fles leeg was viel hij als een blok in slaap, nu maar hopen dat het vannacht beter gaat, al die indrukken ben benieuwd wat het gaat worden.
Ik vind het heerlijk om pap en mam en Ingrid even weer aan de foon te hebben gehad, het is altijd weer lekker om even naar huis te bellen, wat was ik boos dat het niet meer kon, maargoed.
Deze foto moest ik jullie ook laten zien dat jindi gek doet.

Wilma wat ben ik blij om even met je te kletsen ik mis jullie ook hoor, eigenlijk iedereen missen we, en dan al die mensen die in het gastenboek schrijven en die mailtjes echt helemaal te gek. Ik zit echt elke dag te janken achter de pc. maar het is heel lief en heerlijk hoor.
Marion heel erg bedankt voor het sturen van de foto naar mijn zusje,Engelina bedankt voor het brengen van de mails, en Chris helemaal te gek dat je de foto's op de site hebt gezet, we zien elkaar gelukkig zaterdag we wachten in de Lobby op jullie komst hoor

Dikke kuzzzz voor allemaal,
Hans Trudy Jindi en Ji